Optički internet priključak

Nakon što je u listopadu prošle godine predstavljen projekt izgradnje optičke infrastrukture na području Murskog Središća te općina Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova, započela su i prva uključenja korisnika na optičku mrežu Hrvatskog Telekoma koji imaju priliku isprobati sve prednosti korištenja brzog interneta. Navedenim projektom će se za više od 11 tisuća korisnika s ovog područja omogućiti brzi (+40 Mbit/s) i ultra-brzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.

Realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korištenje digitalnih usluga kao što su e-Građani, e-škole, e-zdravlje, a velike brzine i dostupnost interneta pridonijet će daljnjem razvoju poduzetništva i gospodarske djelatnosti.

Mreža koju će Hrvatski Telekom izgraditi u sklopu ovog projekta bit će otvorena, što znači da će svi ostali operatori i davatelji usluga elektroničkih komunikacija imati otvoren pristup mrežama te će, isto kao i HT, biti u prilici nuditi svoje maloprodajne širokopojasne usluge krajnjim korisnicima na području koje projekt obuhvaća.

Svi zainteresirani za izvedbu priključka na vlastitom objektu mogu se javiti na e-mail adresu: 

prikljucak-murskosredisce@t.ht.hr , te će u narednom periodu djelatnici Hrvatskog Telekoma obilaziti stanovnike na navedenim područjima i osobno prikupljati Liste interesa za realizaciju optičkih priključaka.

Previous Javni poziv za umirovljenike i osobe starije od 65 godina bez mirovine

Gornji Mihaljevec 74,

40306 Macinec

Pon, sri, čet, pet: 11:00 – 14:00

Uto: 16:00 – 19:00 

Korisni linkovi

Vremenska stanica

Općina Gornji Mihaljevec © 2023. Sva prava pridržana.