„OD CJEPANICE DO VIOLINE“

    U subotu 05.07.2014.godine u 7,00 sati započela je budnica po selima na području Općine Gornji Mihaljevec. Budnicu je predvodio puhački orkestar Općine Nedelišće. Okupljanje je bilo na igralištu NK Jedinstva Gornji Mihaljevec gdje su se goste i mještani razbudili, malo pogostili i krenuli na buđenje po selima.

Budnica je nastavljena prema Bogdanovcu, Gornjoj Dubravi, Prhovcu, Martinuševcu, Vukanovcu, Dragoslavec Bregu , Dragoslavec Selu te je završetak bio na Križopotju gdje je bandisima novoosnovana udruga "Kupina" priredila veličanstvenu završnicu. Hvala svim ljudima dobre volje koji su na lijepi i nesebični način ugostili naše drage goste hranom i pićem na svakoj postaji. Gosti su uzvratili odličnom limenom glazbom koja je bila praćena veselim raspoloženjem. Zahvaljujemo i Vilimu Novaku iz Gornjeg Mihaljevca koji je ustupio svoj traktor i provezao orkestar.
Nastavak Dana Lipe tog dana održao se u 13,00 sati kad je Streljački klub „6.travnja“ organizirao turnir u gađanju serijskom zračnom puškom gdje je sudjelovalo oko desetak ekipa.

   Navečer, u 20,00 sati Ivan Zanjko, glazbalar i restaurator gudačkih glazbala održao je izložbu „Od cjepanice do violine“ tijekom koje obilježena i njegova obljetnica 80 godina života te 36 godina umjetničkog rada tijekom kojeg programa su nastupali i vrhunski glazbenici i umjetnici.

Simple Image Gallery Extended